Одна з країн ЄС фінансово допоможе українцям пережити зиму

0
Одна з країн ЄС фінансово допоможе українцям пережити зиму
Німеччина надасть Україні додаткову зимову допомогу в розмірі 100 мільйонів євро у зв’язку з безперервними російськими атаками на українську інфраструктуру.

Про це повідомила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час 5-ї конференції підтримки для Молдови в Кишиневі, написало видання Rheinische Post, передає ТСН.

Бербок підкреслила, що в Україні існує серйозна проблема з енергетичними ресурсами через руйнування інфраструктури, що веде до нестачі електроенергії, води та тепла. Вона зазначила, що російська агресія має на меті максимально ускладнити життя українців.

Міністр також акцентувала, що підтримка України є важливою не тільки для самої України, але й для Молдови та європейської демократії в цілому. Вона зауважила, що Росія прагнула знищити Молдову, але натомість досягла зворотного ефекту: тепер Молдова, разом з Україною, є кандидатом на членство в Європейському Союзі. Зараз важливо стабілізувати ситуацію в цих країнах, адже місцеві жителі побоюються, що в разі падіння України, наступною може стати Молдова.

Бербок також планує зустрітися з президенткою Молдови Маєю Санду та відвідати центр стратегічної комунікації і боротьби з дезінформацією в Кишиневі. В рамках візиту буде підписано двосторонню угоду про співпрацю у сфері кібербезпеки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні