У річці на Волині виявили масову загибель риби

0
У річці на Волині виявили масову загибель риби
14 вересня Державна екологічна інспекція у Волинській області отримала повідомлення про забруднення річки Чорногузка в районі сіл Голишів та Коршовець.

Про це повідомили в Держекоінспекції Волині.

За словами заявників, вода в річці забруднена, мутна та має неприємний запах.

Фахівці інспекції терміново обстежили річку і виявили ознаки екологічної катастрофи. Вода підтверджена як неприродна, і є ознаки передзаморного стану водних біоресурсів. Для визначення забруднюючих речовин були відібрані проби води.

15 вересня повторне обстеження показало наявність загиблої риби на відрізку річки довжиною 500 метрів.

Інспекція звернулася до Боратинської сільської ради з вимогою організувати утилізацію загиблої риби відповідно до законодавства.

Окрім цього, подали заяву до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження та розрахунку завданих збитків.

Державна екологічна інспекція продовжує моніторинг ситуації, щоб вжити необхідних заходів для захисту довкілля та збереження водних ресурсів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні