В Україні потрібно збільшити кількість мобілізованих: у чому причина

0
В Україні потрібно збільшити кількість мобілізованих: у чому причина
Для того, щоб запровадити в Україні збільшення часу підготовки мобілізовних, потрібно збільшити їхню кількість.

Про це в інтерв'ю УНІАН сказав секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник Служби безпеки України Роман Костенко.

На його думку, якщо ми зараз запровадимо цикли і люди будуть більше знаходитися в навчальних центрах, більше часу ЗСУ будуть без поповнення.

"Частини будуть без поповнення. Тому треба буде більше людей для того, щоб їх поповнювати", - наголосив військовий.

Він також зазначив, що іноді чоловіки, яким за 50 років, краще вчаться і фізично розвинутіші, ніж ті, кому до 30-ти.

"Але в цілому, звичайно, що для бойових підрозділів (молодші - УНІАН) більше підходять і краще навчаються, і більш сучасні, бо сучасне поле бою потребує сучасного мислення. І сучасні засоби ураження, сучасна зброя також потребує тих, хто, скажімо так, більш осучаснений. Це, я вважаю, молодь. Тому ті, хто до 30-ти, - звичайно, їм має бути пріоритет", - зазначив Костенко.

Крім того, нардеп розповів, що нині новобранців під час підготовки навчають "мінімалці".

"Ти береш автомат, риєш окоп і відстрілюєшся по противнику. Це ази. Тому тут треба подивитися, яка програма бойової підготовки, і для чого цей боєць вчиться. Пілот, інженер, піхотинець, десантник, морпіх - це все різні професії, про які потрібно говорити, дивлячись які завдання він буде виконувати. Наприклад, пілота ти навіть за півроку не навчиш. Піхотинця можна за декілька місяців навчити. Потім буде в нього бойовий досвід і він вже буде кращим", - каже Костенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні