19 вересня - свято Трохима і Зосима: що сьогодні не можна робити

0
19 вересня - свято Трохима і Зосима: що сьогодні не можна робити
19 вересня за новим церковним календарем згадують згадують благовірного князя Ігоря Чернігівського і Київського, а також мучеників Трохима, Доримедонта і Зосиму Пустельника.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 19 вересня
- на деревах з'явився іній - взимку буде багато снігу;
- туман вранці - потеплішає;
- береза вгорі стоїть зелена, а внизу гілки голі - до ранньої зими і теплої весни;
- сині хмари ввечері - погода зміниться;
- павутина літає на заході сонця - вночі буде мороз.

У народі 19 вересня - свято Трохима і Зосима. Цього дня бджолярі зазвичай займаються пасікою - вважається, що мед, зібраний сьогодні, має цілющу силу. Його дають тяжко хворим, вагітним від нудоти, а мамам, які годують груддю, - для збільшення молока.

Що не можна робити 19 вересня
19 вересня, як і в інший день, Церква не схвалює сварок, лихослів'я, пліток, виступає проти наклепу, осуду і заздрості, а також жадібності, помсти і відчаю. Не слід відмовляти тим, хто просить про допомогу.

За народними прикметами дня не варто сьогодні прибирати в домі - можна вимісти удачу і достаток, а також йти на риболовлю - улову не буде.

Що можна робити 19 вересня
Святому благовірному князю Ігорю моляться про захист від зради, ворогів, про мир, просять зцілити від хвороб, зберегти сім'ю від лиха, а також допомоги у звільненні полонених. Святий Ігор - небесний покровитель чоловіків, які носять ім'я Ігор.

Святого Зосиму вважають покровителем бджіл, тому вранці цього дня слід з'їсти натщесерце ложку меду і запити теплою водою - для міцного здоров'я. 19 вересня слід обов'язково пригостити медом інших - щоб наступного року бути з медом. Також традиційно на Зосиму готують оладки і подають їх із медом.

19 вересня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Ігор, Трохим, Микола, Гавриїл, Георгій, Олексій, Марія, Макар, Давид, Федір.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні