Скільки у рф залишилося ракет

0
Скільки у рф залишилося ракет
На сьогоднішній день в ракетних запасах росіян найбільше "Калібрів" та Х-101.

Про це сказав військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу Київ24.

Він вважає цілком ймовірним, що чергова ракетна масована атака росіян може відбутися найближчими днями.

"Зазвичай місяць-півтора є інтервал між масованими ракетними ударами з боку РФ по території нашої країни. Тому цілком ймовірно очікувати", - сказав Жданов.

За його словами, окупанти можуть використати ракети Х-101 та "Калібри", бо мають їх найбільше.

"Калібрів у них майже вдвічі більше, ніж ракет Х-101… Не забуваємо про крилаті ракети Х-555 – аналог Х101. Росія виробляє, якщо брати Калібри, Х-101, Х-555 – десь до 100 ракет на місяць. На сьогоднішній день найбільший запас ракет Калібр та Х-101", - розповів Жданов.

Однак він не вважає, що росіяни за одну атаку застосують зразу сотню ракет.

"Треба враховувати технічний стан літаків. Бо саме головне це носії. Якщо з ракетами якось впораються, то технології щодо будівництва нових літаків Ту-95 МС на сьогоднішній день у РФ вже немає. У них проблема навіть з обслуговуванням і капітальним ремонтом цих літаків. Бо ми змусили їх літати з Мурманської області. Вони їх ганяють, а це моторесурс. Зверніть увагу, останні пів року, а може й більше, Ту-95 за рідким винятком беруть 4 ракети. Але не беруть 8 чи 10, як вони брали взимку 2022-2023 років, коли у нас тут був майже блекаут. А це говорить про зношення машин, про їх технічний стан і можливості", - підкреслив Жданов.

За його словами, в останні атаки росіяни хвилями виводили літаки на рубежі скиду ракет для того, щоб створити хоч якусь масовість їх застосування.

Експерт додав, що наразі перед нами завдання знайти польові склади з ракетами та знищити їх. Він зауважив, що у Торопці Тверської області Росії було знищено арсенал зберігання ракет, але є ракети вже передані у війська для застосування.

"Таких арсеналів як у Тверській області залишилось 6 і ми знаємо, де ракети можуть зберігатися. Але є певна кількість ракет, які знаходяться на польових складах, тобто вони видані з арсеналів у війська. І тут головна проблема відшукати ці польові склади і знищити. Як це було у Воронежській області. Треба знищувати військовий запас і, таким чином, ми зможемо собі забезпечити більший інтервал між ракетними ударами", - резюмував Жданов.

Він також підкреслив, що Україні вкрай не вистачає систем ППО, тому страждають населені пункти.

"У нас вистачить пальців на руках, щоб порахувати наші протиракетні комплекси. За класикою організації протиповітряної оборони, оці всі ракети повинні збиватися на підступах до міст і об’єктів. Ми, на жаль, не можемо організувати таку систему, тому змушені збивати будь-де ці ракети – і над об’єктами, і над містами. Іноді вони долають оборону, коли не вистачає можливості їх знищити", - пояснив експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні