Чим небезпечні удари рф по українським атомним об’єктам

0
Чим небезпечні удари рф по українським атомним об’єктам
Можливі майбутні російські ракетні атаки по українським відкритим розподільчим пристроям та підстанціям передачі АЕС можуть призвести до розплавлення реактора, але без значного викиду радіації.

Про це в ефірі Радіо.Свобода повідомила співзасновниця громадської організації "Антикризовий експертний ядерний центр України", експертка з ядерної енергетики та ядерної безпеки Ольга Кошарна.

"Ми обговорювали з моїми колегами по громадській організації, які займались експлуатацією АЕС. Це загрожує нам аварією на кшталт Three Mile Island в США 1979 року. Тоді відбулося розплавлення активної зони реактору, але без значного викиду радіації", - сказала Кошарна.

За її словами, в США тоді навіть змогли керувати цією важкою аварією, вони не відселяли населення навіть поряд із АЕС.

"Зрозуміло, що є санітарна захисна зона і це може загрожувати населенню. Але ми втратимо реактори назавжди, якщо це відбудеться. Тому треба на випередження діяти спільно і залучати експертів. Ми казали, що відкриті розподільчі пристрої – це не червона лінія", - повідомила Кошарна.

Вона зазначила, що наступним етапом для української енергосистеми буде комбінована атака зі сторони Росії, яка включатиме не тільки балістичні ракети, шахеди, а й керовані авіаційні бомби також.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні