Купувати чи продавати валюту: українцям дали пораду

0
Купувати чи продавати валюту: українцям дали пораду
Багато українців розгублені після повідомлень про курс гривні до долара на рівні 45 гривень в проекті держбюджета на 2025 рік і підвищення податків. Експерти дали поради, що робити з валютою і депозитами в гривні.

Про це пише ТСН.

"Після підвищення військового збору до 5%, відрахування з прибутку від депозиту вже з жовтня зростуть до 23%. Поточна середня прибутковість гривневого депозиту 10,7% річних. Віднімаємо від отриманого доходу з депозиту 23% податків і маємо фактичний дохід 10%, що трохи більше за інфляцію у 2024 і 2025 роках. Коли ставка депозиту нижча, то за середньорічного курсу долара 45 грн прибутковість купівлі долара за курсом 41,8 грн буде також 10%. Є гривневі ОВДП із прибутковістю 13-17% і вони без податків. Прибуток 13% у гривні", - пояснив фінансовий аналітик Андрій Шевчишин.

При цьому голова Секретаріату Ради підприємців при Кабміні економіст Андрій Забловський вважає, що не варто побоюватися, що українці масово зніматимуть кошти з депозитів і купуватимуть валюту або цінні папери.

"Хто впевнений, що долар вигідніший, варто його "купити і забути" на тривалий час, а не намагатися заробити на перепадах курсу. Євро зараз дороге і не факт, що до кінця року не подешевшає до долара", - зазначив експерт.

Зі свого боку член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин нагадав, що долари "під матрацом" не працюють, найкращий спосіб отримати прибуток у 2025 році - це ОВДП.

Водночас експерти вважають, що продавати валюту без нагальної потреби недоцільно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні