Українцям вдвічі підвищать пенсії: кого стосується

0
Українцям вдвічі підвищать пенсії: кого стосується
Очікується, що виплати можуть досягти приблизно 60% від заробітної плати

Про це пише Радіо Трек.

Більшість пенсіонерів отримують виплати менше ніж 3 тисячі гривень. І це попри суттєве підвищення пенсій для більшості українців у 2024 році.

Міністерка Оксана Жолнович розповіла, що пенсії українців суттєво зростуть завдяки пенсійній реформі. Запровадження накопичувальної системи дозволить підвищити солідарні виплати.

"Ми робимо фінальні фінансові розрахунки, тому що стартуємо одразу з усією реформою – змінами й в наявну солідарну систему, й обов'язковою накопичувальною системою. Наше завдання – забезпечити людині в майбутньому заміщення 60% заробітку", - сказала вона.

Жолнович наголошує, що пенсійна реформа має допомогти відійти від солідарної системи, адже формат неефективний через відчутну демографічну кризу в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні