Військовий ЗСУ звернувся до чоловіків, які бояться ТЦК

0
Військовий ЗСУ звернувся до чоловіків, які бояться ТЦК
Поки юристи намагаються пояснити українцям, наскільки законними є повістки, які були надіслані поштою, доброволець, військовослужбовець Сил спеціальних операцій Андрій "Бунтар" Вергуленко розповів про свої відчуття під час мобілізації, що триває.

Про це він розповів в інтерв'ю Українській правді.

Воїн ЗСУ заявив, що його тішить сам процес - коли він, наприклад, їде рідним містом Кропивницьким, де раз на місяць можуть відбуватися "рейди" ТЦК, а на виїздах із міста стоять блокпости, водії "блимають" фарами, попереджаючи про наявність воєнкомів неподалік.

"Водій - дорослий чоловік, який боїться мобілізації та виконання своїх обов'язків - це просто смішно. Я знаю жінок, які воюють нарівні з чоловіками. Мені незрозуміло, чому вони сидять в окопах під обстрілами, сплять із щурами, б'ються на передових позиціях і не бояться, а чоловіки ховаються від ТЦК", - зазначив Вергуленко.

"Бунтар" підкреслив, що не можна забувати про жінок в армії, яким протягом усього терміну служби потрібно доводити, що вони "можуть і хочуть воювати за свою країну". Він додав, що іноді в дівчат сили волі більше, ніж у чоловіків.

"Як можна сидіти вдома, ховатися за спиною своєї дівчини або дружини, коли самі дівчата і жінки воюють, отримують поранення, помирають?", - сказав доброволець.

За словами Вергуленка, він часто чує, що повномасштабна війна в Україні - це війна політиків, тому ніхто не хоче "вмирати за владу". Військовий аргументував, що на фронті ніхто не вмирає за владу, там воюють винятково з тієї причини, щоб захистити свої сім'ї.

"Якщо люди не прокинуться і не підуть воювати, росіяни через деякий час просто завалять нас "м'ясом". Кирило Буданов сказав гарну фразу: "За допомогою дрона можна завдати втрат ворогові. Але поки, як у середньовіччі, не прийде солдат і не встановить прапор - нічого не зміниться", - зазначив воїн ССО.

І підсумував, що кількість дронів, танків і F-16 не змінять ситуації, якщо в армії не буде людей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні