Військовий ЗСУ розповів, наскільки захищене українське небо

0
Військовий ЗСУ розповів, наскільки захищене українське небо
Озброєння та захист українського неба стали сучаснішими, ніж у 2022 році, однак для ефективного захисту комплекс ППО мав би бути у кожній області України, а краще – у кожному районі.

Таку думку в інтерв’ю "Главкому" висловив командир зенітно-ракетного дивізіону "Бук-М1", Герой України Ярослав Мельник.

Коментуючи появу F-16 в Україні та їхній вплив на посилення ППО, Мельник зазначив, що навіть одна бойова одиниця, один солдат, чи один літак наближають перелом у війні, а з ним і перемогу, бо кожен робить якийсь свій внесок.

"Ми збиваємо крилаті ракети, гелікоптери, літаки, "шахеди" і пілоти наші збивають те саме. Різниця лише у секторах роботи, у зоні відповідальності. Просто працюємо на визначених командуванням ділянках", - пояснив він.

Він додав, що за 2,5 роки з початку війни озброєння із захисту українського неба стало сучаснішим.

"Але особисто мені хотілось би бачити у кожній області, у кожному районі комплекс протиповітряної оборони. Знаю, що в Україні є свої розробки новітнього протиповітряного озброєння. Але, певно, потрібен буде певний час, аби від ідей ми перейшли до практичного їх втілення", - наголосив він.

Він також розповів, що найскладніше - чекати на ворожу ціль

"Зараз стало складніше, бо потрібно ховатися від ворожих маленьких fpv-дронів. У такій великій кількості як зараз, їх у 2022 році не було. Але ми з цією задачею справляємося. А цілі у нас такими ж і лишилися: крилата ракета, безпілотник, літак, гелікоптер", - розповів він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні