26 вересня - свято Іван Богослов: що сьогодні не можна робити

0
26 вересня - свято Іван Богослов: що сьогодні не можна робити
26 вересня за новим церковним календарем згадують святого Іоана Богослова, одного з 12 апостолів і автора Євангелія від Іоана та книги "Одкровення" ("Апокаліпсис").

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 26 вересня
- червоний місяць у ніч на 26 число - чекай сильного вітру;
- граки вже відлетіли - скоро настане зима;
- дощ цього дня - наступного літа буде врожай зернових;
- кури почали линяти - зима буде теплою.

У народному календарі 26 вересня - свято Іван Богослов, Іван Подорожній. Цього дня мандрівники просять святого Іоана про заступництво, а в полі та на городах завершують посів озимих.

Що не можна робити 26 вересня
Сьогодні, як і в будь-який інший день, Церква не схвалює сварок, лихослів'я, пліток, наклепів і осуду, виступає проти заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не слід відмовляти тим, хто просить про допомогу.

Народні прикмети дня забороняють веселитися, вживати спиртні напої, переїдати, а також брати в руки гострі предмети - можна поранитися. За повір'ями, на Іоанна Богослова не можна працювати після обіду - інакше можна накликати на себе сорок бід. Також цього дня не радять вінчатися - вважається, що це до короткого і нещасливого сімейного життя, але ось оглядини можна влаштовувати.

Що можна робити 26 вересня
У молитвах до Іоана Богослова звертаються з проханнями про одужання, зміцнення шлюбу, до святого моляться ті, хто хоче дітей, просять заступництва в довгій дорозі.

День у народі вважається поминальним - добре піти до церкви і помолитися, пом'янути померлих родичів і близьких, відвідати кладовище. Цього дня згадують утоплеників, шибеників, мертвонароджених і загиблих на війні. Сьогодні прийнято готувати пироги, якими слід пригостити сусідів, перехожих або незаможних.

26 вересня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Іван, Дмитро, Панас, Тихон, Володимир, Микола, Олександр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні