Росія розробляє «секретний дрон»: чим він небезпечний

0
Росія розробляє «секретний дрон»: чим він небезпечний
Поки в самій Росії проходять невдалі випробування ракети "Сармат", у Китаї РФ шукає можливості для того, щоб розширити виробництво далекобійних ударних дронів, зокрема, йдеться про "Гарпії".

Про це пише УНІАН з посиланням на Defense Express.

У матеріалі повідомляється, що російське акціонерне товариство "Іжевський електромеханічний завод "Купол" розробило і протестувало БПЛА "Гарпія-3" у Китаї, за участю місцевих фахівців.

Бойова частина "Гарпії-3" важить 50 кг, дальність польоту - 2000 км.

Reuters, отримавши інформацію від двох джерел у розвідці, повідомляє, що "Купол" на початку 2024 року під час звіту перед Міноборони РФ заявив про можливість налагодити масове виробництво безпілотників, включно з "Гарпією", на потужностях у Китаї.

У МЗС Китаю зазначили, що нічого не знають про подібний проєкт і що там продовжує діяти суворий контроль за експортом будь-яких БПЛА, йдеться в матеріалі. Там же повідомляється, що це "типова позиція Китаю", проте в цей же момент на фронті з'явилися китайські бронемашини ZFB-05, які мають захист від дронів.

ЗМІ припускає, що "Гарпія-3" і рання версія "Гарпія-А1" є копією іранських Shahed. За даними експертів, Росія 2023 року змогла виробити понад 2500 "Гарпія-А1", тоді як за рік виробництва "Гарпія-3" вдалося вийти на випуск 200 одиниць на місяць - що викликає питання щодо доцільності інвестицій у новий дрон.

Проте там зазначають, що Росія може збільшити темпи виробництва далекобійних дронів і вивести їх на рівень 800 од. на рік. І якщо знищити виробництво безпосередньо в РФ уже є складним завданням, то припинення виробництва в Китаї - практично нездійсненне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні