Чому рф використала МіГи для ударів по заходу України

0
Чому рф використала МіГи для ударів по заходу України
По Україні від ранку масштабна тривога оголошувалася вже три рази. Все через атаку ракет "Кинджал", які летіли в напрямку Старокостянтинова Хмельницької області.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна.

Примітно, що до цього зазвичай "Кинджали" росіяни застосовували під час масованих комбінованих атак по Україні. Втім, сьогодні сталося інакше. Експерт зазначає, що зараз ворог робить "наголос" саме на балістиці.

"Чому? Тому що антибалістичних комплексів у нас дуже мало. А звичайних зенітних в нас більш-менш. Ми ще отримували й IRIS-T, NASAMS й старі радянські працюють. Ще FrankenSAM переозброїли. Тому крилаті ракети вразливі, але більшість території України не має захисту від балістичних ракет", - каже Романенко.

Тобто, за його словами, наразі агресор робить ставку на ураження української інфраструктури власне балістичними ракетами.

"Іскандерами", там де вони дістають, але у них дальність не висока - 500 км. У "Кинджалів" дальність до 1000 км. Тому що вони не витрачають паливо на підйом на висоту, їх підіймає винищувач і запускає вже з великої висоти й з високою надзвуковою швидкістю. Тому через це в них фактично подвоєна дальність польоту", - акцентує Романенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні