В ООН заявили про закіінчення грошей на допомогу українцям: що це означає

0
В ООН заявили про закіінчення грошей на допомогу українцям: що це означає
ООН не має достатньо коштів для допомоги українцям цієї зими на тлі того, що понад половина потужностей України з виробництва електроенергії знищена.

Про це повідомила представниця агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Кароліна Ліндхольм Біллінг, пише Суспільне.

"Рівень фінансування таких організацій, як наша, занадто низький для цієї пори року", — заявила вона.

Наразі це агентство має лише 47% коштів, необхідних для допомоги мільйонам українців, які постраждали чи переїхали через війну. Минулого року цей показник становив 70%.

Зараз в Україні близько 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб, однак знищення інфраструктури та активізація окупантів спричиняють нові переміщення населення.

"Майже 99 тисяч людей, наприклад, евакуювалися або покинули прифронтові села в Донецькій області з 1 серпня", – пояснила Біллінг.

Як додається, УВКБ ООН співпрацює з українськими організаціями, щоб забезпечити підтримку ВПО та надати допомогу найбільш вразливим групам населення, зокрема перед настанням зими. Зараз приблизно 650 000 осіб отримують цю допомогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні