США можуть завдати удару по рф: у чому причина

0
США можуть завдати удару по рф: у чому причина
Якщо країна-агресорка Росія спробує застосувати ядерну зброю, то США можуть завдати удару на випередження.

Про це заявив полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Главреду.

"Так, США можуть завдати попереджувального удару. Спроби Росії можна дуже легко відстежити: щойно перший контейнер з ядерною головою вийде з бункера, супутники одразу зафіксують радіоактивний шлейф. І як би не хотілося, цього не сховаєш, шлейф все одно буде. Тому якщо рушить ядерний боєзаряд, Захід про це дізнається", - наголосив він.

За його словами, якщо зруйнувати боєзаряд у повітрі, коли він летить, буде невеликий ефект брудної бомби. Тому що заряд урану - це не так уже й багато. Це не реактор атомної станції, де близько 250 тонн збагаченого урану.

"Так що, я думаю, США цілком здатні завдати превентивного удару. Ніхто не хоче ядерного смітника на європейському континенті і мати справу з радіоактивною хмарою", - підкреслив експерт.

На питання, якщо Сполучені Штати побачать спробу запуску Росією ядерних ракет, то завдадуть ударів по Чорноморському флоту і російському угрупованню в Україні, Жданов відповів – легко.

"Причому особливо зараз, коли чотири американські авіаносні ударні групи перебувають навколо Ізраїлю. Дві з них біля Ізраїлю, одна на Криті, і ще одна - у Червоному морі, в районі Ормузької протоки недалеко від Ірану. Крейсери супроводжують і есмінці. У середньому на одному крейсері - 96 пускових шахт", - підсумував полковник запасу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні