Якою буде погода в Україні взимку

0
Якою буде погода в Україні взимку
Зима в Україні очікується досить тепла, але можливі затоки арктичного холоду, тобто зниження температури.

Про це в коментарі УНІАН розповіла Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України.

Вона зауважила, що за попередніми прогнозами, зима в Україні очікується тепла.

"Повторюється ситуація весни, дзеркально, коли на погоду Європи й України суттєво впливав Азорський антициклон. Тобто це процес більш характерний для літа. Судячи з тих розрахунків, які зараз є, він також буде впивати на погоду осені і зими цього року", - сказала метеоролог.

Так, завдяки цьому повітряні маси на територію України виходитимуть з району Середземного моря та Атлантики. "Ця водна поверхня зараз дуже прогрілася. І відповідно, повітря також буде теплим. І от цей додатковий адвективний чинник буде сприяти тому, що у нас загалом температура повітря може бути вищою взимку", - пояснила Балабух.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні