На заході України підприємиця вимагала 500 тисяч гривень у військовозобов'язаного

0
На заході України підприємиця вимагала 500 тисяч гривень у військовозобов'язаного
У Хмельницькій області правоохоронці оголосили підозру підприємиці, яка за понад 500 тис. грн взялася допомагати військовозобов'язаному оформити групу інвалідності. Вона вже встигла отримали від "клієнта" 35 000 гривень і 12 000 доларів.

Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

"Поліції вдалось задокументувати протиправну діяльність 53-річної місцевої підприємиці, яка працює у сфері обігу лікарських засобів. Маючи вплив на посадових осіб міської лікарні та обласного центру МСЕК, зловмисниця вимагала з особи призовного віку кошти за допомогу у вирішенні питання з відстрочкою призову та виготовлення відповідних документів", – йдеться у повідомленні.

Оформлення ІІ групи інвалідності для особи, що підлягає мобілізації, або підготовку фіктивних документів для безперешкодного виїзду за кордон, фігурантка оцінила у понад пів мільйона гривень. Гроші отримувала у кілька етапів.

30 вересня правоохоронці затримали підприємицю під час отримання 12 000 доларів хабаря. Зʼясувалось, що у серпні вона отримала першу частину траншу у розмірі 35 000 грн.
На місці скоєння злочину поліцейські вилучили предмет неправомірної вигоди, мобільний телефон підприємиці, а також виготовлені фіктивні документи.

На підставі зібраних доказів фігурантці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до девʼяти років увʼязнення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні