4 жовтня згадують священномученика Ієрофея: заборони на сьогодні

0
4 жовтня згадують священномученика Ієрофея: заборони на сьогодні
4 жовтня за новим церковним календарем згадують священномученика Ієрофея.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 4 жовтня
- день похмурий видався - така погода буде ще місяць;
- вітер сильний - зима буде суворою;
- листя у берези пожовкло вгорі тільки - весна буде теплою і ранньою;
- потеплішало надвечір - взимку буде багато снігу.

У народі 4 жовтня - свято Єрофіїв день, Єрофія Лішегона, Проводи Лісовика. Вважається, що з цього моменту осінь повертає на зиму - "З Єрофея і зима шубу надягає", а лісовики і вся інша лісова нечисть йдуть у землю до весни.

Що не можна робити 4 жовтня
4 жовтня, як і в інший день, Церква не схвалює сварок, лихослів'я, пліток, наклепів і осуду, а також заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не слід відмовляти в допомозі тим, хто просить.

За народними прикметами, сьогодні не слід вірити незнайомцям - можна стати жертвою шахраїв, і йти до лісу - можна заблукати. Також цього дня не рекомендують планувати багато справ і завантажувати себе фізичною роботою - мовляв, так можна допрацюватися і до хвороби.

Що можна робити 4 жовтня
Святому Ієрофею Афінському моляться про допомогу у важкій ситуації, ухвалення рішення. Священномученик також протегує школярам і студентам.

День у народі вважається непередбачуваним, сповненим фальші та лицемірства, тому потрібно дотримуватися в усьому обережності. За старих часів 4 жовтня над дверима вішали зв'язки цибулі та часнику - щоб захистити житло від злих чар.

4 жовтня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Петро, Яків, Тихон, Микола, Володимир, Дмитро, Михайло, Павло, Василь, Вероніка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні