Джонсон розповів, чому путін напав на Україну

0
Джонсон розповів, чому путін напав на Україну
Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що відмовляв російського диктатора Володимира Путіна від вторгнення в Україну. Але господар Кремля нібито боявся ракет НАТО.

Про це пише The Times із посиланням на мемуари британського політика "Unleashed", передає Главред.

За словами Джонсона, ніхто не планував надати Україні натовські ракети. Але Путін не вірив у це. Він вважав, що "навряд чи знадобиться багато часу", щоб запущена з України ракета вразила Москву.

"У якийсь момент він зробив щось на кшталт моторошно-жартівливого зауваження щодо ризику прорахунку - ненавмисного обміну ядерною зброєю між Росією і НАТО: "Я не хотів би завдати тобі болю, Борисе", - сказав він (це зауваження Кремль пізніше спростував. Ніколи не вір будь-чому, що говорить Москва, поки це не буде офіційно спростовано)", - йдеться в мемуарах.

Як повідомляв Главред, Джонсон заявив, що якби президентом США на момент початку повномасштабної війни був Дональд Трамп, то Путін не напав би на Україну. За словами британського експрем'єра, непередбачуваності Трампа було б достатньо, щоб переконати господаря Кремля не ризикувати і не починати війну із суверенною державою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні