Відключення світла: що відбувається в енергосистемі України

0
0
Відключення світла: що відбувається в енергосистемі України
В Україні 5 жовтня відключення електроенергії не плануються. В системі – достатній обсяг струму, а ситуація змінилась. Однак енергетики все одно просять користуватись потужними приладами лише з 10:00 до 16:00.

"Заходи обмеження споживання не плануються. Будь ласка, користуйтесь потужними електроприладами в денні години – з 10:00 до 16:00", – йдеться в повідомленні "Укренерго".

Ольга Буславець, колишня в.о. міністра енергетики, на своїй сторінці в Facebook зазначила: з початку жовтня спостерігається значний профіцит електроенергії в енергосистемі України. Це обумовлено низьким споживанням та виведенням в роботу чергового атомного енергоблоку. В деякі години електроенергія навіть експортується з потужністю до 400 МВт.

"Але така ситуація є тимчасовою до перших холодів, які нас чекають вже в листопаді. Не кажучи вже про потенційні загрози пошкодження енергогенеруючого та інфраструктурного обладнання від атак ворога, які очевидно продовжуватимуться", – пояснила вона.

"Тобто ризик дефіциту до 6 ГВт, про який писали в МЕА тиждень тому, залишається. Хоча за моїми розрахункам дефіцит потужності взимку менше і не має бути більше 4,5 ГВт, імпорт електроенергії з країн ЄС є критично важливим", – додала Буславець.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні