Яку техніку заборонено вмикати через подовжувач

2
Яку техніку заборонено вмикати через подовжувач
Усі ми щодня користуємося різними приладами і пристроями в повсякденному житті. І в деяких ситуаціях для зручності доводиться застосовувати подовжувачі. Але це дозволено далеко не у всіх ситуаціях під час увімкнення техніки.

Про це пише УНІАН.

Яку техніку не можна підключати через подовжувач - не припустіться помилки
Насамперед важливо зазначити, що у всіх подовжувачів є обмеження щодо їхньої роботи. Їх можна перевантажити, що загрожує перегрівом, коротким замиканням або навіть пожежею. Особливо цей ризик підвищений у недорогих моделей. Отже, дамо відповідь, чи можна вмикати холодильник через подовжувач, а також надамо список іншої техніки, яку заборонено так використовувати. Її можна поділити на категорії:

Насамперед - це високопотужна побутова техніка, яка характеризується високим рівнем споживання електроенергії. Запитання, яке часто ставлять, чи можна підключати холодильник через подовжувач, - категорично заборонено, адже він працює цілодобово і може таким чином перегрітися в будь-який момент. Наступний момент - чи можна підключати мікрохвильовку через подовжувач, теж ні - через можливе перевантаження переноски.
Йдемо далі: чи можна пральну машину підключати через подовжувач - знову не можна, оскільки вона під час увімкнення режиму нагрівання води споживає величезну кількість енергії, як і посудомийка. Це може стати причиною перегріву і поломки пристрою. Актуальне питання про те, чи можна підключати обігрівач через подовжувач, також має негативну відповідь. Відомо, що вони "їдять" дуже багато електроенергії, через що може статися перегрів і пожежа. Те ж саме можна сказати і про електроплити. Кавоварку, чайники і тостери також небажано підключати через подовжувач.

До наступної категорії належить техніка, що має високий пусковий струм, яка під час увімкнення споживає дуже багато електроенергії. Йдеться про кондиціонери, компресори та зварювальні апарати, які можуть стати причиною перевантаження подовжувача.

Також не рекомендується під'єднувати через переноску чутливі до стабільності електроживлення прилади, як-от комп'ютер, телевізор та аудіоапаратуру. Через перепади напруги під час використання переноски вони можуть працювати некоректно або навіть вийти з ладу. Тому їх потрібно підключати безпосередньо до розетки.

Ще одне з поширених запитань - чи можна заряджати телефон через подовжувач. Для цього краще використовувати мережеві фільтри, які прибирають фактор перепадів напруги, через що може постраждати батарея або навіть мікросхеми в телефоні.

Важлива причина, чому не можна користуватися подовжувачем, полягає ще й у тому, що дуже небезпечно його експлуатувати, коли пошкоджено шнур, вилку або корпус, також небезпечні ослаблені контактні затискачі. Крім того, заборонено під'єднувати один подовжувач до іншого, що може спричинити миттєве перевантаження і пожежу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
використовуйте СЕРТИФІКОВАНІ подовжувачі , які витримують високий струм (25 А)
Відповісти
ХОЧА для більшості побутової техніки достатньо 16 А
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні