На війні загинув активіст рф, який воював на боці ЗСУ

0
На війні загинув активіст рф, який воював на боці ЗСУ
На війні загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на боці ЗСУ.

Про це пише УНІАН з посиланням на ВВС.

Ті, хто воював разом із Дадіним, повідомили виданню, що він загинув, коли його підрозділ потрапив під ворожий артобстріл у Харківській області. Інших подробиць його побратими не розкрили, але описали його як героя.

У 2023 році Дадін оголосив, що їде воювати на боці ЗСУ у складі одного з підрозділів, який сформували з російських громадян.

"РФ злочинно, необґрунтовано і несправедливо напала на Україну... Єдиний ефективний спосіб для порядної людини загалом і для росіянина зокрема протистояти російським злочинам - це збройний опір", - прокоментував тоді Дадін своє рішення.

Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов підтвердив загибель Дадіна. Він розповів, що спочатку активіст воював у складі "Сибірського батальйону" (добровольчого формування, створеного ЗСУ восени 2023 року), а після реорганізації підрозділу "перейшов до лав "Легіону "Свобода Росії"".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні