В «Укренерго» звернулися до українців: у чому причина

0
В «Укренерго» звернулися до українців: у чому причина
В Україні 7 жовтня, незважаючи на новий російський обстріл, не планують запроваджувати планові відключення електроенергії за графіками. Обсягу струму в енергосистемі поки що вистачає для забезпечення потреб громадян та бізнесу.

Про це повідомили в "Укренерго", пише OBOZ.UA.

Однак енергетики все одно просять користуватись потужними приладами лише з 10:00 до 16:00 – у цей час у країні працює сонячна генерація.

"У понеділок заходи обмеження споживання не плануються. Будь ласка, користуйтеся потужними електроприладами в денні години – з 10:00 до 16:00", – йдеться у повідомленні.

За даними колишньої в.о. міністра енергетики Ольги Буславець, з початку жовтня спостерігається періодичний профіцит електроенергії в енергосистемі України. Це зумовлено низьким споживанням та виведенням у роботу чергового атомного енергоблоку. У певний час електроенергія навіть експортується – з потужністю до 400 МВт.

Однак це не має вводити в ілюзію, що з енергосистемою країни все гаразд. "Така ситуація тимчасова, до перших холодів, які на нас чекають уже в листопаді. Не кажучи вже про потенційні загрози пошкодження енергогенеруючого та інфраструктурного обладнання від атак ворога, які, очевидно, продовжуватимуться", – зазначила спеціалістка.

Загалом українська енергосистема продовжує відновлюватися після дев'яти масованих атак росіян. На енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти. У години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні