У спецзакладі на заході України вихователька жорстоко била дітей

0
У спецзакладі на заході України вихователька жорстоко била дітей
На Львівщині у навчально-реабілітаційному центрі жорстоко поводились з дітьми та застосовували до них фізичну силу.

Про це повідомляє Українська Правда.

Редакція отримала відео, на якому зафіксоване жорстоке поводження з дітьми в навчальному закладі. Запис, переданий джерелом, був знятий самими дітьми. На кадрах видно, як вихователька б'є дитину залізним прутом, а потім продовжує її бити кулаками, зокрема по голові, коли дитина опиняється на дивані.

На відео видно, як вихователька агресивно зупиняє дитину, коли їй вдається вирватися, повертає на диван і називає "скотинякою", під час чого інші вихованці спостерігають за актом насильства. Скандал стосовно навчально-реабілітаційного центру на Львівщині, який опікується сиротами та дітьми з особливими потребами, спалахнув наприкінці вересня після моніторингового візиту уповноваженого з прав людини та волонтерів, які виявили регулярні випадки фізичного, сексуального та психологічного насильства над дітьми.

3 жовтня представниця омбудсмена Ірина Суслова заявила, що звіт про жорстоке поводження з дітьми в навчально-реабілітаційному центрі є непублічним документом через чутливу інформацію. За її словами, його не буде оприлюднено, щоб не нашкодити неповнолітнім. Дмитро Лубінець, уповноважений з питань захисту прав людини, зазначив, що діти та випускники інтернату повідомили про сексуальні дії директора щодо вихованок, публічне приниження, а також погрози побиттям і поміщенням до психіатричної лікарні за порушення порядку.

На час перевірки керівника навчально-реабілітаційного закладу відсторонили від обов’язків, про що повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. Протягом останніх шести місяців діти та дорослі зверталися до Національної поліції, місцевої служби у справах дітей та департаменту освіти, але уповноважені особи не реагували на їхні заяви. Директор закладу "хизувався" своєю безкарністю та зв’язками.

Поліція Львівщини стверджувала, що за вказаний період не отримувала звернень, відкидаючи звинувачення у бездіяльності. Останнє звернення було у 2023 році, коли представник громадської організації скаржився на незаконні дії керівництва центру. Тоді перевірка не підтвердила заявлені факти. Наразі поліція розпочала кримінальне провадження за статтею про сексуальне насильство (ч. 3 ст. 153 КК України). За інформацією джерел, співробітники місцевого департаменту освіти нібито збирають гроші на адвоката для директора реабілітаційного центру.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні