8 жовтня - свято Палашка: що сьогодні заборонено та дозволено робити

0
8 жовтня - свято Палашка: що сьогодні заборонено та дозволено робити
8 жовтня за новим церковним календарем згадують Пелагію Антіохійську. У народі день прозвали Палашки.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 8 жовтня
- гарна погода сьогодні - така буде ще стояти три тижні;
- північний вітер - до холодної зими, південний - до теплої, західний - до сніжної;
- з дерев ще не опало листя - зима прийде нескоро.

У народному календарі 8 жовтня - свято Палашка, Ознобиці, Починки. Цього дня прийнято оглядати, чистити і лагодити зимовий одяг - важливо не залишати дірки в кишенях, інакше з дому підуть гроші.

Що не можна робити 8 жовтня
Церква цього дня, як і будь-якого іншого, не схвалює сварок, лихослів'я, пліток, наклепів і осуду, а також заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не слід відмовляти тим, хто просить про допомогу.

У народі 8 жовтня заборонено лінуватися і байдикувати, а також не радять рубати старі дерева - за повір'ями, після цього весь рік будеш страждати від болю в кістках.

Що можна робити 8 жовтня
Святій Пелагеї моляться про спасіння душі тих, хто веде неправедний спосіб життя, просять наставити на шлях істинний п'яниць і наркоманів. Допомагає також свята у важких хворобах і прийнятті рішення в складній ситуації.

Цього дня дістають із шаф зимові речі, а літні ховають до наступного року. Усю консервацію, соління, заготовки заносять у комори та погреби.

8 жовтня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Таїсія, Тетяна, Петро, Віктор, Микола, Володимир, Іван, Дмитро, Павло, Василь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні