Коли ЗСУ знищать Кримський міст

0
Коли ЗСУ знищать Кримський міст
Незаконний Кримський міст, який сполучає тимчасово окупований Крим і Краснодарський край Росії, буде знищений у самий болючий для росіян момент.

Про це капітан I рангу запасу, заступник начальника штабу Військово-морських сил ЗСУ в 2004-2020 роках Андрій Риженко сказав в ефірі Радіо NV.

Зокрема, він прокоментував зведення росіяни нових укріплень і конструкцій біля Керченського мосту.

Як зазначив Риженко, Керченський міст є дуже важливим для росіян, оскільки у першу чергу має стратегічно-ідеологічне значення, тому що його спорудження було приватною забаганкою диктатора Володимира Путіна.

"Будь-який вплив по цьому мосту безпосередньо впливає особисто на Путіна. Через це вони його так потужно підсилюють, його оборону... Зараз ця оборона значно потужніша. Дійсно, там знаходиться система С-400, там знаходяться "Панцирі", які охороняють його з повітря", - сказав Риженко.

Експерт додав, що росіяни розуміють, що Україна активно розвиває морські дрони - надводні і підводні. Через це росіяни почали будувати залізний паркан у Керченській протоці, яка має довжину понад 16 км. Росіяни намагаються загороджуватися практично усю цю довжину.

"Вільними фактично залишаються 500 метрів. Це судоходна частину каналу. Усе інше закривається спорудами. І дійсно, вони фактично фіксуються на морському дні для того, щоби не пройшли підводні дрони", - зазначив Риженко.

Також на поверхні води знаходяться загороджувальні баржі. "Видовище дуже жахливе. Нагадує фільм "Водний світ"... Вони вимушені це робити, тому що аналізують загрозу і дуже не хочуть, щоби ми атакували цей міст", - сказав Риженко.

Водночас, у військовому плані росіяни дещо знизили використання цього мосту. Він також висловився щодо того, коли ЗСУ знищать цей міст:

"Я думаю, що Сили оборони мають план, коли цей об'єкт, як логістичний шлях постачання, нейтралізувати у самий болючий для супротивника момент. Тоді, коли можливо буде встановлений вогневий контроль або якимось чином перекрите постачання через Приазов'я, де постачається 75% вантажів в інтересах Криму і угрупування російських окупаційних сил на півдні України".

Також він висловив думку з приводу того, чому росіяни вивели у море військові кораблі.

"Я розумію, що це у першу чергу пов'язано з тим, що можливо, супротивник має якусь інформацію що готуються якісь ударні дії проти цих кораблів. Звичайно, що вони присвячені 8 жовтня (2022 року) - вони пам'ятають, що два роки тому назад була така на Кримський міст. У першу чергу я це пов'язую просто з питаннями безпеки", - сказав Риженко.

Він звернув увагу, що якщо росіяни завдають повітряних ударів по території України, то крилаті ракети "Калібр" запускаються разом з іншими ракетами. В основному ці ракети складають не велику частину засобів повітряного нападу.

"Я думаю, що мета цих маневрів - вивести кораблі від можливого удару під час стоянки у пункті базування Новоросійськ", - додав Риженко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні