Що буде, якщо не прийти до ТЦК після отримання повістки

0
Що буде, якщо не прийти до ТЦК після отримання повістки
Начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Монукало розкрив нюанси вручення повісток українським військовозобов'язаним і пояснив, яку повістку вважають врученою та що буде, якщо не з'явитися до ТЦК за повісткою.

Про це пише Главред.

Що буде, якщо не прийти за повісткою
Якщо військовозобов'язаний не прийшов за повісткою, то відповідальність визначатиметься згідно з адміністративним кодексом правопорушень. Основне правопорушення за статтею 210-1 (порушення законодавства про оборону та мобілізаційну підготовку в особливий період) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 25500 грн).

"Якщо ж людина була належним чином сповіщена і надійшла інформація, що вона не проживає за адресою, або якщо повістка була вручена, а людина не з'явилася, то в обох випадках формуються матеріали для її розшуку", - сказав Сергій Монукало.

За його словами, є відповідна постанова КМУ №1487 (додаток 20) та №560, у якій визначено, що за зверненням районних міських, територіальних центрів комплектування, може надсилати дані і потім в електронному вигляді здійснюється розшук, адміністративне затримання та доставка військовозобов'язаних.

"Тобто якщо виявляється порушник, то в рамках адміністративного затримання передбачається навіть одягання наручників. Це оформлюється відповідним протоколом, і після доставлення до відповідного ТЦК незалежно від того, де військовозобов'язаний був поданий у розшук (наприклад, був у розшуку на Полтавщині, а затриманий - на Сумщині), його доправляють до найближчого ТЦК, де складається протокол про адміністративне правопорушення. І відповідно до ступеня провини виносять рішення, яке затверджує, відповідно, начальник територіального центру комплектування згідно зі статтею 210-1", - пояснив представник ТЦК.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні