Коли за новим календарем починається Різдвяний піст у 2024 році

0
Коли за новим календарем починається Різдвяний піст у 2024 році
Різдвяний піст у 2024 році в Україні розпочинається 15 листопада і закінчується 24 грудня, але деякі віряни дотримуються старого календаря, за яким піст триває з 28 листопада до 6 січня.

Про це пише 24 канал.

Різдвяний піст 2024
Різдвяний піст загалом триває 40 днів. Він призначений для того, щоб християни підготувалися до великого свята – Різдва Христового. За цей час віряни зміцнюють зв'язок з Богом, оскільки дотримуються усіх правил посту. У давнину вважалося, що духовне очищення стосується не тільки обмежень в їжі, але й гріховних вчинків. Тому Різдвяний піст – гарний час, щоб присвятити себе молитві та покаятися.

У вересні 2023 року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський календар. Відтоді дата святкування Різдва змінилася, через що змістився період посту на 13 днів. Цьогоріч в Україні піст стартує 15 листопада, а завершується 24 грудня – напередодні Різдва Христового.

Хто може не постити
Різдвяного посту можуть не дотримуватися люди, які перебувають у прифронтових територіях, зокрема військові та цивільні. Вони займаються важливою працею, тому не мають можливості повноцінно харчуватися. Водночас від посту звільняються християни з серйозними хронічними захворюваннями, яким обмеження в їжі може серйозно нашкодити. До того ж не варто цього дотримуватися вагітним жінкам і матерям, які годують новонароджених, та дітям до 14 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні