В Україні вже тиждень падає курс євро

0
В Україні вже тиждень падає курс євро
Національний банк України (НБУ) трохи підняв офіційний курс долара щодо гривні. Тим часом курс євро знижується упродовж тижня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані на сайті регулятора.

Офіційний курс на 10 жовтня 2024 року встановлено на такому рівні: 41,1934 гривень за 1 долар (+0,0178 грн).

Курс євро на завтра встановлено на позначці 45,1274 гривень за 1 євро (-0,1163 грн).

На міжбанку сьогодні курс перебував на позначках 41,16-41,20 грн/долар (купівля-продаж). Це на одну копійку вище порівняно із закриттям у попередній день.

На готівковому ринку курс долара піднявся на копійку - до 41,43 гривень.

Курс долара у жовтні

Попри те, що у жовтні традиційно оживає валютний ринок рахунок великих обсягів попиту та пропозиції, різкої зміни курсу долара чекати не варто. Про це РБК-Україна сказав керівник служби продажу казначейських продуктів АТ "Банк Авангард" Юрій Крохмаль.

По-перше, тому що у НБУ достатньо ресурсів для того, щоб продовжувати політику керованої гнучкості у формуванні курсу. По-друге, на тлі підвищеного попиту на валюту поступовий дрейф у бік підвищення можливий, але з високою ймовірністю ринковий діапазон залишиться в межах 41,00-42,00 гривень за 1 долар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні