За якої умови взимку відключення світла можуть тривати до 12 годин

0
За якої умови взимку відключення світла можуть тривати до 12 годин
Якщо зима в Україні буде теплою, відключення електроенергії можуть бути тільки в пікові години. Та якщо температура опускатиметься нижче нульової позначки, без світла доведеться сидіти до 12 годин.

Таким прогнозом поділився в інтервʼю Українському радіо головний науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев.

Говорячи про дефіцит генерації електроенергії в Україні, він зазначив, що взимку, на думку експертів, вона може становити від 4 до 5 ГВт.

За словами експерта, йдеться про приблизно третину або чверть тих обсягів генерації, які необхідіні Україні в опалювальний сезон. Відповідно, приблизно стільки ж черг відключення електроенергії будуть застосовувати. Але це відбуватиметься, якщо буде мінусова температура.

"Якщо зима буде теплою і середньодобова температура не падатиме нижче нуля, то вимкнення якщо і будуть, то лише в пікові години. За температури нижче нуля вимкнення триватимуть від 8 до 12 годин на добу".

Експерт пояснив, що можуть повернутися графіки, за якими Україна жила в липні цього року. Проте ситуація залежатиме від масованості ударів з боку РФ в зимовий період.

"Якщо вони будуть, то можливі періоди до тижня після кожного з таких обстрілів, щоб енергетики змогли усунути пошкодження. Тоді до 8-12 годин додадуться ще аварійні відключення. Це достатньо реалістичний прогноз. Не варто лякати людей чимось апокаліптичним, тому що влада, як центральна, так і місцева, зробила достатньо, щоб зменшити ці ризики, які зараз існують щодо переривання енергопостачання", – резюмував Геннадій Рябцев.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні