Чому поляки більше не хочуть підтримувати українських біженців

0
Чому поляки більше не хочуть підтримувати українських біженців
У Польщі вперше кількість поляків, які підтримують біженців з України стала меншою, ніж ті, які проти.

Про це повідомляє comments.ua

Кількість поляків, які вважають, що їх країна повинна приймати українських біженців сягнула рекордно низького показника — лише кожен другий поляк підтримує біженців з України. Крім того, більшість поляків вважає, що українські чоловіки призовного віку мають повернутись в Україну.

Згідно з опитуванням національного статистичного управління Польщі (CBOS), 53% поляків вважають, що Польща повинна приймати біженців з України. Це найнижчий показник від початку повномасштабного вторгнення. У лютому 2022 року 94% поляків підтримували прийом українських біженців.

Крім того, у перший рік війни цей показник не падав нижче 80%. Чоловіки більш лояльно ставлять до біженців з України – 60% позитивно оцінює їх приїзд, тоді як серед жінок цей показник становить 47%. Дослідження показують, що відкритий супротив до прийому українських біженців у жовтні 2024 року становить 40%, тоді як у березні 2022 року він становив 3%.

У CBOS вважають, що різке зниження підтримку у поляків почалось у 2023 році на фоні "зернової кризи" та блокування кордону польськими фермерами. Крім того, 67% поляків вважає, що чоловіки призовного віку, які перебувають у Польщі, мають повернутись в Україну. Проти такої позиції – 22% респондентів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні