Генерал ЗСУ озвучив умови для завершення війни в Україні

0
Генерал ЗСУ озвучив умови для завершення війни в Україні
Війна в Україні може завершитись у 2025 році, але для цього потрібні будуть рішучі кроки.

Про це розповів ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтервʼю для OBOZ.UA.

Генерал-лейтенант вважає, що на даному етапі потрібна важка дипломатична робота, яка включатиме покращення ситуації на фронті та військово-дипломатичні зусилля для реалізації Плану миру.

Ігор Романенко зазначає, що в України були великі надії на "Рамштайн", але ситуація загострилася у зв'язку з виборами в США й через погодні умови. Тому президентові наразі доводиться працювати, розподіляючи ці питання по часу та країнах.

За його словами, на завершення війни у 2025 році можуть впливати також погодні умови, адже з початком холодів наступати буде значно важче, ніж оборонятися. Але на одну погоду надіятись не варто, щоб хоча б якось стабілізувати фронт США мають допомагати Україні фінансово, озброєннями, технікою та боєприпасами.

"Якщо зараз, з одного боку, потужно та швидко забезпечити Сили оборони України, а з іншого – посилити мобілізацію, щоб поповнити насамперед бригади, які воюють на лінії зіткнення, а також сформувати резервні бригади, тоді цього року можна буде розв'язати питання стабілізації фронту, тобто зупинити просування противника і вийти на формування резервних бригад, створення ресурсу для деокупаційних процесів. А це спонукатиме Росію перейти до переговорного процесу.", - розповідає Романенко.

Генерал-лейтенант згадав ще Курську операцію та вказав, що вона навряд чи вплине на завершення війни, однак її можна використовувати як серйозний актив у переговорному процесі у тому випадку, якщо Україні буде надано суттєву допомогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні