У Європі масово дурять українських біженців

0
У Європі масово дурять українських біженців
В Австрії активізувалися російськомовні шахраї, які дурять українських біженців. Вони використовують підроблені документи і обманом змушують жертв самостійно переказувати свої кошти на банківський рахунок.

Про це повідомляє OBOZ.UA, посилаючись на міністерство внутрішніх справ Австрії.

Зазначається, що з кінця вересня постраждалі подали вже 19 заяв до поліції.

"Російськомовні шахраї зв'язувалися переважно з громадянами України по телефону та WhatsApp. Злочинці видають себе за російськомовний підрозділ федеральної поліції Австрії і стверджують, що їм потрібна інформація про ймовірного злочинця, мета якого – активи жертв. Аби вберегти кошти, в Австрійському національному банку (OeNB) відкрито колекторський рахунок. А після переказу грошей жертви отримують підробленого листа-підтвердження від OeNB", – пояснили в австрійському МВС.

Аби ввести в оману своїх жертв, злочинці навіть використовують підроблені документи: посвідчення особи австрійської поліції, копії публічних оголошень про розшук Інтерполу та підроблені листи з Нацбанку. Австрійські правоохоронці пояснили українцям, що відрізнити шахрая доволі просто, оскільки представники місцевої поліції ніколи:

- не звертаються до людей російською мовою;
- не надсилають повідомлення через WhatsApp;
- не надсилають електронною поштою або через WhatsApp інформацію про міжнародний розшук або поліцейські посвідчення особи;
- не вимагають переказати гроші по телефону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні