В Україні затримали проросійського блогера

0
В Україні затримали проросійського блогера
В Україні затримали проросійського блогера, який закликав до зміни державної влади та заперечував окупацію Криму. Йому загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це пише Укрінформ.

"Учора, 10 жовтня, прокуратурою АР Крим та міста Севастополя спільно з правоохоронцями автономії у м. Києві затримано громадянина України, який підтримує державу-агресора. Йому повідомлено про підозру в розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України) та запереченні тимчасової окупації частини території України (ч. 3 ст. 436-2 КК України) з використанням медіа", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 35-річний киянин, підтримуючи збройну агресію РФ проти України та маючи на меті схилити інших громадян до своєї проросійської позиції, створив та вів декілька акаунтів у соціальній мережі «TikTok».

Надалі, у 2023-2024 роках, підозрюваний неодноразово поширював через них відеоматеріали, у яких закликав до насильницької зміни чинної української влади, а саме Президента та представників Верховної Ради України. Окрім того, він заперечував тимчасову окупацію частини території України, у тому числі Кримського півострова.

За клопотанням прокуратури автономії підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні