Свято 12 жовтня - все про цей день, іменини, церковний календар

0
Свято 12 жовтня - все про цей день, іменини, церковний календар
12 жовтня православні українці вшановують пам’ять святих мучеників Прова, Тараха та Андроніка та пам'ять святого преподобного Косми за новим церковним календарем.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Яке свято 12 жовтня у церковному календарі
Пров, Тарах та Андронік - це мученики, які сміливо сповідували свою віру в Римі під час жорстоких переслідувань християн. Пров вирізнявся благочестям і доброчесністю, що врешті призвело до його арешту і страти через відданість своїм переконанням.

Тарах також був християнином, який зазнав переслідувань за свої вірування, а його муки стали символом незламності духу. Андронік, ймовірно, був одним із супутників Прова та Тараха, і його життя переплітається з історіями інших мучеників, підкреслюючи спільність їхньої долі та страждань за Христову віру.

Преподобний Косма народився в IV столітті в Фівах (сучасний Єгипет). Виховувався в християнській родині з раннього дитинства, що сприяло формуванню його глибокої віри. Він прийняв чернече життя та став учнем одного з відомих святих, присвятивши себе аскетизму, молитві і служінню Богу, що врешті призвело до його духовного вдосконалення.

Святий Косма зазнав гонінь, але незламна віра супроводжувала його в усіх труднощах. Його життя було сповнене подвигів: він активно практикував піст, молитву та благодійність, зцілюючи хворих і допомагаючи нужденним. Його чудеса та духовний дар привертали людей до віри, а після його мирної смерті пам'ять про нього вшановується в православному календарі на різні дні, підтверджуючи важливість його життєпису для чернечого життя і духовності.

Що не можна робити
Не варто провокувати конфлікти з іншими, адже сварка може затягнутися і призвести до неприємних наслідків. Також не рекомендується проводити генеральне прибирання в цей час, оскільки це може закінчитися невдачею та додатковими труднощами.

Народні прикмети і традиції 12 жовтня

Вітер з півночі - скоро похолоднішає
Яскраво мерехтять зірки - чекайте на мороз
Тьмяні зірки - буде тепло
Чутно грім - скоро потеплішає
Багато зірок на небі - до гарного врожаю
Птахи летять низько до землі - до ранніх морозів.
В давнину цього дня готували насіння гороху та кукурудзи до весняного сезону, вважаючи, що правильний вибір моменту для посадки забезпечить добрий врожай.

У кого день ангела 12 жовтня
Завтра іменини святкують: Олександр, Іларіон, Лев, Макар, Філіп, Зінаїда.

За гороскопом люди, які народилися 12 жовтня - Терези.

Які свята ще відзначають в Україні
Окрім церковного свята, 12 жовтня є кілька державних, професійних та інших свят і пам’ятних днів. Головні з них:

День економіста
Міжнародний день крику розчарування
Міжнародний день африканських пінгвінів
Всесвітній день хоспісної та паліативної допомоги
Всесвітній день мігруючих птахів
День астрономії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні