В Україні дорожчає популярна ягода: ціни б'ють рекорди

0
В Україні дорожчає популярна ягода: ціни б'ють рекорди
Українські фермери значно підвищили ціни на помідори, що стало результатом скорочення обсягів овочів на ринку при незмінно високому попиті. Як зазначають аналітики проєкту EastFruit, причиною цього стала прохолодна погода, що сповільнила дозрівання томатів та підвищила виробничі витрати.

Про це інформує Ненька інфо.

Зростання цін на тепличні помідори
Завдяки цьому, ціни на тепличні томати вже сягнули рівня 55-65 грн/кг ($1,33-1,58/кг), залежно від якості та обсягу партії. Це на 10% більше, ніж минулого тижня. Такі ціни є рекордними за останні сім років, що пояснюється обмеженою пропозицією овочів на ринку.

Скорочення вибірок та попит
Основною причиною підвищення цін стало скорочення вибірок томатів, особливо серед дрібних виробників, які майже завершили реалізацію врожаю. Овочі, які залишилися в них, продаються невеликими партіями та не завжди відповідають високій якості. Водночас у стаціонарних теплицях збори томатів залишаються невеликими, що змушує виробників також продавати продукцію в обмежених обсягах.

За словами експертів, ціни на тепличні томати в Україні зараз на 22% вищі, ніж торік. Оскільки попит на них залишається стабільно високим, виробники планують подальше підвищення цін.

Супермаркети також підвищують ціни
У великих торгових мережах України ціни на помідори також зросли до рекордних рівнів. Зокрема:

В Auchan помідори продаються по 89,90 грн/кг.
В АТБ — 74,89 грн/кг.
У Сільпо — 75 грн/кг.

Така динаміка цін свідчить про те, що українським споживачам варто готуватися до подальшого подорожчання овочів, зокрема томатів, особливо з наближенням зимового періоду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні