У Міненерго розповіли, чи будуть відключення світла через заморозки

0
У Міненерго розповіли, чи будуть відключення світла через заморозки
Заступник міністра енергетики Микола Колесник прокоментував питання про те, чи будуть відключення електричної енергії в Україні наступного тижня через заморозки, пише Главред.

Ситуація в енергетичній галузі України залишається стабільною, незважаючи на втрату значної генеруючої потужності системами розподілу внаслідок ударів РФ, підкреслив він в ефірі інформаційного телемарафону.

Представник Міненерго нагадав про те, що триває найбільша ремонтна кампанія при з метою стабілізації роботи енергосистеми та підвищення стійкості енергосистеми.

Водночас він вказав на те, що не варто очікувати нових відключень наступного тижня у зв'язку з очікуваним зниженням температури повітря.

"Енергосистема працює стабільно. Ті заморозки, які прогнозують, не будуть потенційно протяжними. Опалювальний сезон починається, коли температура утримується нижче 8 градусів протягом трьох діб. На енергосистему впливають затяжні зменшення температур, тому що це призводить до системного збільшення споживання, що і впливає на роботу енергосистеми", - пояснив співрозмовник.

Колесник також додав, що в Україні працюють 9 атомних блоків, що надає енергосистемі потужності та можливості покривати збільшений попит на електроенергію.

Раніше повідомлялося про те, що електроенергії може не бути по 3-4 дні, якщо Росія "виб'є" хоч одну АЕС. У разі масштабного збою в роботі атомних електростанцій за добу вдасться подати електроенергію в режимі 1-2 години електрики.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні