Чому росіяни розстрілюють полонених військових ЗСУ

0
Чому росіяни розстрілюють полонених військових ЗСУ
На різних ділянках фронту є численні підтверджені випадки страти українських військовополонених російськими загарбниками. Це свідчить, що розстріли полонених навряд чи є ініціативою окремих росіян, а скоріш за все вони отримали від своїх командирів відповідні вказівки.

Таку думку висловив очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі Radio NV.

"Треба констатувати, що вони можуть мати саме такі накази та вказівки відповідно. Це трапляється, як ми бачимо, на різних ділянках фронту. І тому це свідчить про певні скоординовані злагоджені дії. Тобто це не свідчення якихось, скажімо, одноособових <випадків – ред.>. Звичайно, якщо там хтось буде говорити про письмові накази, навряд чи такі знайдуться. Але усні вказівки, я практично переконаний, що вони можуть бути. Це відповідає тому характеру і природі війни, яку веде Росія проти України", — зазначив Мусієнко.

Він зауважив, що такої безжальної стратегії росіяни дотримуються і проти цивільних, і проти військових, і це вже усі побачили. Водночас це "демонструє якості нашого ворога", протидіяти яким можна тільки в один єдиний спосіб.

"І боротися з цим є єдиний спосіб, як показала 95-та десантно-штурмова Поліська бригада. Вони просто знищили негідників зі 155-ї бригади морської піхоти, так званої вже "морської піхоти", тому що туди вже четвертий чи п'ятий раз набирають неясно кого. І вони просто знищили їх, зокрема серед них були ті, хто катував і вбивав наших військовополонених. Тому ось це і є спосіб, яким чином це зупиняти", – підкреслив експерт.

На його думку, вплив міжнародних інституцій чи будь-які інші засоби впливу на ворога є марними.

"Іншого способу, на превеликий жаль, на сьогодні немає", – наголосив Олександр Мусієнко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні