Стало відомо, чого бояться українці

0
Стало відомо, чого бояться українці
Індекс споживчих настроїв українців у вересні 2024 року зменшився на 7,4 пунктів та становить 72,6 п. Зменшились усі складові індикатора, крім Індексу поточного особистого матеріального становища.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані щомісячного дослідження компанії Info Sapiens.

Індекс поточного становища зменшився і складає 55,9 п., що на 2,3 п. нижче за рівень цього показника у серпні. Індекс економічних очікувань у вересні зменшився на 10,9 п. та складає 83,8 п.

У вересні показник індексу очікуваної динаміки безробіття зріс на 1,8 п. та складає 120,6 п. Індекс інфляційних очікувань зріс на 4,6 п. та складає 187,7 п.. Індекс девальваційних очікувань зріс на 7,2 п. та складає 169,7 п.

"Індекс споживчих настроїв продовжує демонструвати нестабільність. Після двох місяців відновлення, індекс знову показує негативну динаміку. Значення індексу суттєво менше за минулий місяць та нижче у порівнянні з минулим роком. Поточне становище населення без критичних змін, а драйвером негативної динаміки індексу виступають погіршені економічні очікування – населення гірше оцінює як власні матеріальні перспективи, так і перспективи економічного розвитку країни", - коментують аналітики Info Sapiens.

Індекс споживчих настроїв
Індекс споживчих настроїв в Україні визначають на підставі вибіркового обстеження домашніх господарств країни. Під час дослідження опитують 1000 осіб віком від 16 років.

Значення індексів можуть змінюватися в межах від 0 до 200. Значення дорівнює 200 в тому разі, якщо всі громадяни позитивно оцінюють економічну ситуацію. Індекс дорівнює 100 тоді, коли частки позитивних і негативних оцінок однакові. Значення індексу менше 100 означає, що в суспільстві переважають негативні оцінки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні