У якій області на заході України виявили найбільше нелегальних заправок

0
У якій області на заході України виявили найбільше нелегальних заправок
На Львівську область припадає 23% нелегальних заправок, ще по 10% – в Одеській та Івано-Франківській областях.

Про це повідомляє Нафтогазова асоціація України.

"Нафтогазова Асоціація України (НАУ) оновила данні інтерактивного ресурсу PerevirAZS.info, до якого надходять скарги громадян про роботу АЗС із ознаками порушення чинного законодавства. Згідно з останніми даними на вересень 2024 року, кількість АЗС з ознаками нелегальної діяльності в Україні знову зросла і досягла 419 об’єктів", – повідомляють в асоціації.

Лідером за кількістю АЗС, які мають ознаки нелегальних стала Львівська область. Тут аж 98 таких АЗС (23%). В Одеській області — 42 АЗС (10%) та Івано-Франківській — 41 АЗС (10%).

"В умовах війни легальні оператори нафтогазового ринку стикаються з величезними труднощами. Вони не лише сплачують податки, а й додатково підтримують сили оборони України, що наразі є трендом всього сумлінного бізнесу, – заявив президент НАУ Ярослав Старовойтенко. – Водночас нелегальні гравці ринку продають контрафактне пальне, уникають сплати податків та ігнорують вимоги щодо безпеки як для оточуючих, так і для власних працівників. Це дозволяє їм пропонувати пальне за цінами іноді нижчими за собівартість, що створює недобросовісну конкуренцію та суттєво знижує надходження до бюджету" .

За словами Старовойтенка, така ситуація спотворює ринок, послаблює економіку і зменшує фінансові ресурси, необхідні для підтримки обороноздатності країни.

Нафтогазова Асоціація України звернулась до Кабінету Міністрів, Державної податкової служби та Тимчасової слідчої комісії із закликом провести додаткові перевірки об’єктів, які можуть працювати з порушеннями. Нелегальні АЗС мають або легалізувати свою діяльність, або залишити ринок. Лише так можна збільшити надходження до державного бюджету для фінансування оборонних сил та забезпечити безпеку громадян.

За якими ознаками можна розпізнати нелегальну АЗС
Нелегальні АЗС – це об’єкти роздрібної торгівлі пальним, які мають ознаки роботи із порушенням чинного законодавства України такі як:

- АЗС/АГЗП не надає фіскальний чек;
- Чек містить інформацію, що каса працює в тестовому режимі;
- На АЗС/АГЗП нема кутка споживача з інформацією про власника АЗС, ціни на пальне та документи про якість продукції;
- АЗС/АГЗП розташовано з порушенням норм містобудівного законодавства;
- На АЗС/АГЗП нема засобів пожежогасіння;
- Торгівля паливом здійснюється з автоцистерн, каністр в гаражах тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні