Військовий експерт спрогнозував, коли може закінчитися війна в Україні

0
Військовий експерт спрогнозував, коли може закінчитися війна в Україні
Сьогодні Україна перебуває в тій ситуації, коли не можна спрогнозувати поставки необхідних боєприпасів і засобів ураження на якийсь найближчий час.

Про це повідомляє ТСН.

"Тому, якщо виходити з того, що є — без перебільшення, тобто, що ми вже отримуємо і реально плануємо отримувати — літаки почали, “Міражі” підійдуть, засоби ураження — то раніше, ніж через три роки, ми не закінчимо звільнення нашої території", — каже Роман Світан.

Водночас, на його думку, бойові зіткнення не припиняться до розвалу Російської Федерації. На що потрібно ще не менше семи-восьми років.

"Знову ж таки, якщо будуть застосовані певні економічні важелі на Російську Федерацію і введені вторинні санкції на країни і компанії, які з РФ співпрацюють. Тому мінімальні строки, які можна зараз планувати, це три роки", — вважає Роман Світан.

За його словами, 2025 року, якщо Україна отримає в достатній кількості літаки і засоби ураження до них, зможе почати звільнення чи звільнити Крим.

"Це тільки під кінець наступного року. А зачищати Крим повністю і почати звільнення Донбасу ми зможемо тільки 2026 року. Причому виходом по Дону на Ростов. Тільки так, бо інакше Донбас вже не звільнити. Вони вже занадто далеко зайшли. А це означає, що 2026 і 2027 роки нам ще воювати", — каже військовий експерт.

Роман Світан вважає, що активні бойові дії триватимуть ще щонайменше три роки. А після витіснення російської армії з території України, на території РФ можуть виникати воєнні конфлікти, які доведеться стримувати.

"Нам ще потрібно бути учасниками розвалу Російської імперії на складові її держави, яка буде проводитися, в тому числі, і воєнними способами. Тобто буде велика кількість воєнних конфліктів на території РФ, які будуть до нас теж діставати. Треба буде стримувати такі сплески і воювати, зрозуміло, з меншою інтенсивністю, але тим не менше воювати", — каже Роман Світан.

За словами військового експерта, сьогодні ситуація на фронті ускладнюється.

"Російська воєнна машина запущена на повні обороти, і росіянам допомагають Північна Корея, Китай, Іран. А це вже додаткові сили і засоби, які можуть з'явитися у Росії — з ними доведеться боротися", — розповів Роман Світан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні