Супермісяць 2024: коли можна буде побачити

0
Супермісяць 2024: коли можна буде побачити
У четвер, 17 жовтня, на небі зійде Супермісяць - найближча до Землі повня у 2024 році, яка має назву "Місяць мисливця". Однак цього разу повня буде підсилена появою на небі найяскравішої за 13 років комети Цучиншань-АТЛАС.

Про це пише AP.

17 жовтня о 14:26 за київським часом Місяць опиниться в точці повної фази. Він наблизиться до Землі на відстань близько 357 364 кілометри і тому буде виглядати на 30% яскравішим і майже на 15% більшим, ніж зазвичай у повню.

Спостерігати за цією Суперповнею можна буде протягом кількох днів – до і після події, найкращий час для цього – відразу після заходу Сонця.

Комета Цучиншань-АТЛАС C/2023 A3 вже перейшла пік своєї яскравості, однак її ще можна побачити неозброєним оком з Північної півкулі.

І хоча більшість астрономів недолюблюють повню через яскраве світло, що заважає спостерігати за іншими об’єктами, цього разу науковці чекають сходження двох грандіозних астрономічних подій.

"Місячне світло вимиє частину хвоста комети, але на це все одно варто подивитися після заходу сонця", – розповів науковець з NASA Білл Кук.

Комету Цучиншань-АТЛАС видно неозброєним оком з Північної півкулі з 11 жовтня, вона вже не настільки яскрава, як на піку, але до 20 жовтня її ще можна побачити. Фахівці радять шукати на небі антихвіст – яскраву смугу, яка, начебто, спрямована до Сонця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні