Чому українці не відчувають підвищення пенсій

0
Чому українці не відчувають підвищення пенсій
Станом на 1 жовтня середня пенсійна виплата номінально зросла на 9,4% у порівнянні з 2023 роком, але якщо враховувати інфляцію, то реальне зростання склало лише 0,7%.

Про це розповів голова податкового комітету ">Верховної Ради Данило Гетманцев.

"‎Так, підвищення середньої пенсії у річному вимірі невелике, але принаймні воно дефльовано на зростання споживчих цін, насамперед, за рахунок щорічного перерахунку пенсій у березні цього року", – повідомив державний діяч. ‎

Гетманцев також представив розподіл пенсіонерів за рівнем виплат:
-25,8% – до 3 000 гривень;
-35,9% – від 3 001 до 5 000;
-25,6% – від 5 001 до 10 000;
-12,7% – понад 10 000.
Щодо фінансового становища Пенсійного фонду України, то голова податкового комітету оцінює його як "відносно стабільне". Принаймні, якщо казати про три перші квартали цього року.

За підсумками 9 місяців план власних надходжень від Єдиного соціального внеску, розподіленого на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, не виконали на 1,9%. Це сталось через відставання у І-му кварталі, тоді як у ІІ-му і ІІІ-му план навіть перевиконали.

"Проти аналогічного періоду минулого року доходи ПФУ зросли на 9,3%", – додав Гетманцев.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні