Віряни УПЦ МП силою намагалися захопити найбільшу в Україні православну церкву

0
Віряни УПЦ МП силою намагалися захопити найбільшу в Україні православну церкву
Найбільший в Україні православний храм - Свято-Михайлівський кафедральний собор у Черкасах - перейшов від УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це пише Укрінформ.

Капелани оголосили храм гарнізонним, однак прибічники московської церкви не змирилися з цим фактом і намагалися захопити собор.

«Вітаю Черкащину і всю Україну з тим, що найбільший православний храм України, який тривалий час був під управлінням московського патріархату - повернувся в лоно Української церкви! Відтепер Свято-Михайлівський кафедральний собор буде завжди відкритий для наших військовослужбовців, адже він вже став гарнізонним», - повідомив у Фейсбуці капелан Володимир Рідний (Педько).

Він додав, що на території храму буде створено осередок національного-патріотичного виховання, недільну школу та підготовку капеланів. Усі прихожани, які були і залишаються в Українській православній церкві (Московського патріархату) — запрошуються до молитви в гарнізонному храмі українською мовою.

Водночас віряни московської церкви організували захоплення храму на чолі з митрополитом Феодосієм, справу якого за обвинуваченням у розпалюванні національної ворожнечі розглядають у суді.

Дещо пізніше Володимир Рідний звернувся до черкащан із закликом збиратися, аби відстояти свій храм, який його прибічники залишили під тиском прихильників Феодосія.

Речниця Головного управління Національної поліції у Черкасах у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла, що біля Свято-Михайлівського собору працює слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції, поліцейські груп комунікації та патрульні.

«Наразі повні обставини з’ясовують слідчі та визначають правову кваліфікацію події, а також встановлюють учасників інциденту», - сказала речниця ГУ НП.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні