За яких умов Україна буде постачати газ в ЄС

0
За яких умов Україна буде постачати газ в ЄС
Україна виставила Азербайджану та Словаччині умову безпеки для продовження постачання газу через свою територію.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Такі поставки газу будуть можливі лише, якщо Азербайджан або Словаччина домовляться з РФ про неприпустимість обстрілів об'єктів газотранспортної системи.

На сьогоднішній день консультації з питань продовження постачання газу до ЄС після 2024 року точаться не активно. Азербайджан не бере участі в них уже кілька місяців.

"Я думаю, що зниження активності Баку практично до нуля пов'язане з позицією Росії, яка так чи інакше має брати участь у цьому процесі", - припустив співрозмовник.

Зі Словаччиною детально ця тема поки що не обговорюється.

Обговорюється варіант зберігання газу в українських підземних сховищах із подальшим постачанням до Словаччини чи інших країн. У результаті такі постачання вважатимуться не транзитом, а реекспортом газу. Але поки що за цією пропозицією проходили лише консультації сторін.

Росія неодноразово завдавала ударів по газових сховищах України, зокрема на заході. Було пошкоджено надземні частини ПСГ. Це викликало побоювання газових трейдерів та зростання цін у Європі, незважаючи на те, що ПСГ знаходяться глибоко під землею.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні