Український співак вліз у борги через російську агентуру в Європі

0
Український співак вліз у борги через російську агентуру в Європі
Музикант, письменник та колишній телеведучий Антін Мухарський, відомий, зокрема, під псевдонімом Орест Лютий скасував свій тур в Польщі через погрози у свій бік.

Про це повідомляє informator.ua

Шоумен разом з дружиною, Єлизаветою Бельською, яка є організаторкою виступів, у своїх соцмережах повідомили про залякування і їх, і власників майданчиків, де мав пройти тур. У дописах Мухарський та Бельська згадали й російську ФСБ.

За словами Бельської, тур мав розпочатися у Вроцлаві. Вона з чоловіком натхненно збиралися зустрітися з українцями на концертах (серед них поранені військові, волонтери, їхні шанувальники з Маріуполя та Бахмута).

"Втім, цими днями у Вроцлаві, Лодзі, Кракові, Познані та Варшаві розгорнулася жахлива кампанія з залякування та погроз на нашу адресу, адресу власників закладів та їхніх бізнесів з обіцянками фізичної кровопролитної розправи над нами та нашими глядачами, нищення майна, влаштування демонстрацій, обвалюваннями рейтингів кожної зали в гуглі, десятками листів та сотнями страшних коментарів. Це все інспіроване ФСБ з допомогою польських блогерів, місцевих ультранаціоналістів та ботоферм.

Усі українці, котрі нам допомагали, залякані. І з міркувань безпеки, в першу чергу, наших глядачів, нам не лишається нічого, крім як скасувати виступи в усіх містах, залізши у великі борги через оплату авіаперельотів, переїздів, готелів, оренди обладнання, залів, податків, реклами", – підбила невтішні підсумки дружина Мухарського.

Не промовчав у своїх соцмережах і сам шоумен. Він зазначив, що на вулицях Вроцлава усюди звучить російська мова. Антіна неприємно вразила зросійщеність цього міста, яке він пам'ятає з початку 1990-х.

"Повзуча окупація Польщі… Українофобія стає популярним трендом. Говорити на вулицях Польщі українською стає небезпечно. Російськомовні українці, котрі з початком війни перейшли на українську, знову повертаються в широке лоно "русскаго міра", який радісно приймає до своїх обійм всіх, хто не здатен вчитися, рости над собою, аналізувати, критично мислити, словом – вилюднюватися. Всі шляхи деградації ведуть до Москви, яка знищує всіх хто вказує на її людожерську сутність", – зазначив Антін.

За словами Мухарського, після початку повномасштабної війни Польща прийняла велику кількість біженців, а також почала допомагати зброєю та гуманітаркою. Через це Кремль влаштовує диверсії та долучає ФСБ (федеральна служба безпеки).

"Кампанія з дискредитації концертного туру Ореста Лютого та Антіна Мухарського з метою збору коштів на підтримку аеробомберів підрозділу "Шалені коти" була блискавичною і прекрасно спланованою. Одномоментний інформаційний удар по місцях проведення концертів, тисячі коментарів на публічних сторінках закладів та концертних майданчиків з погрозами та обіцянками фізичної розправи над учасниками, глядачами та організаторами виступів.

Десятки написаних під копірку листів від "глибоко обурених громадян", підключення "популярних блогерів" з середовища гастро-індустрії, "народних дружин", "громадянських рухів", "патріотично налаштованих активістів"... Нам до цього не звикати. Почерк ФСБ не змінюється десятиліттями", – зауважив Антін Мухарський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні