Скільки українців не хочуть повертатися додому

0
Скільки українців не хочуть повертатися додому
Центр міжнародних інституційних порівнянь і міграційних досліджень при Інституті Ifo в Мюнхені провів опитування, яке показало, який відсоток українських біженців у Європі планує повернутися додому. З'ясувалося, що майже чверть українців хочуть залишитися закордоном.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на Tagesschau.

Згідно з результатами опитування, близько 35% українських біженців хочуть повернутися в Україну, щойно закінчиться війна. Ще 4% респодентів відповіли, що повернуться додому найближчим часом незалежно від ситуації з безпекою.

Майже 25% опитаних українських біженців у Європі відповіли, що планують залишитися за межами України в довгостроковій перспективі. Ще 25% заявили, що не визначилися у своєму рішенні. Також дослідження показало, що майже 11% біженців уже повернулися в Україну.

Дослідниця міграції Ifo Івонн Гісінг прокоментувала результати опитування:

"Наші результати показують, що хоча багато хто з українських біженців досі хоче повернутися до своєї країни, перебіг війни є вирішальним фактором для переважної більшості. Що довше триває конфлікт, то більше осіб можуть уявити собі майбутнє за межами України".

Перше подібне опитування Ifo у 2022 році показало, що тільки 10% українських біженців планували поселитися за межами рідної країни. До кінця 2023 року частка осіб, які давали таку відповідь, у середньому збільшувалася на 1,6% за 100 днів. У цей же час фактичний рівень повернення в Україну становив 2,7%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні