На заході України загинув 55-річний чоловік, який намагався розібрати міну

0
На заході України загинув 55-річний чоловік, який намагався розібрати міну
Житель Скалата, що на Тернопільщині, намагався розібрати міну часів Другої світові війни, яку викопав на власному городі.

Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

"Дорогою до лікарні в кареті швидкої допомоги помер житель Скалата. 55-річний чоловік отримав важкі тілесні ушкодження в результаті детонації боєприпасу", – повідомляють поліцейські.

Нещасний випадок стався 17 жовтня близько 19:00. На місце вибуху виїжджала слідчо-оперативна група Підволочиського відділення поліції.

"У ході перевірки поліцейські встановили, що потерпілий того дня на власному городі викопав боєприпас часів Другої світової війни. Він заніс небезпечну знахідку до підсобного приміщення і почав розбирати, висвердлюючи деталі", – розповів начальник слідчого відділення поліції №5 (м. Підволочиськ) Олександр Чубенко.

У якийсь момент міна вибухнула, травмувавши чоловіка. На цей момент вдома нікого не було і чоловік спробував самостійно зупинити кровотечу. Швидку викликала дружина, коли повернулася додому. На жаль, дорогою до лікарні він помер.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження відповідно до статті 115 Кримінального кодексу України з поміткою "нещасний випадок".

Працівники поліції наголошують, що наближатися до вибухонебезпечного предмета, пересувати його або брати до рук категорично заборонено. Не можна розряджати, кидати чи бити по ньому, не класти поблизу вогнища, приносити додому, а тим більше розбирати. Про знахідку необхідно негайно повідомити поліцію та службу з надзвичайних ситуацій.









Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні