Знищив понад 500 окупантів: на фронті загинув один з найкращих операторів дронів України

0
Знищив понад 500 окупантів: на фронті загинув один з найкращих операторів дронів України
На фронті загинув молодший сержант Віктор Стельмах з позивним "Саба". Він був одним з найкращих операторів БПЛА у бригаді.

Про загибель побратима повідомили у 68 окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша.

"Саба" пішов захищати Україну з перших днів повномасштабного вторгнення Росії. Спочатку Віктор служив у піхоті, а згодом став оператором дронів.

"Стояв біля витоків створення підрозділу "Шершні Довбуша". Став кращим у своїй справі, навчав інших. Звільнився з війська, але довго не зміг без своїх і повернувся назад. Вважав, що мусить боротися з несправедливістю та жорстокістю, яку Росія принесла на нашу землю. Знищив не одну сотню окупантів.А вчора (18 жовтня – ред.) його не стало", — йдеться у публікації.

До неї додали відео з "Сабою". На ньому він розповідав про своє ставлення до небезпеки загинути на фронті.



"Всі бояться, всім страшно. Але хтось змирився, а хтось не змирився з тим, що може померти… Я змирився ще, коли пішов 24 лютого. Я розумів, що можу померти. І з того часу я роблю все для того, щоб вижити, але це війна", — сказав Віктор.

Командир роти ударних БпЛА 68-ї ОЄБр Андрій Оністрат додав, що "Саба" навчив багато пілотів. Також на його рахунку понад 500 ліквідованих окупантів.

"Сьогодні загинув герой. Він прийшов на війну пішки з Рівненської області. Ми разом задумали і реалізували "Шершні Довбуша". Він навчив величезну кількість пілотів. Він був найкращим пілотом, дійсно. Ми вдвох ходили на десятки успішних робіт. У нього була справжня спрага до війни. Це був хоробрий патріот. По справжньому хоробрий!.. Завжди, коли я представляв його комусь, казав — якщо б всі воювали як Саба ми б війну вже давно виграли", — написав Оністрат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні