24 жовтня - ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість»: заборони на сьогодні

0
24 жовтня - ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість»: заборони на сьогодні
24 жовтня за новим церковним календарем згадують мученика Арефу і з ним 4299 мучеників, а також святкують пам'ять ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість».

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 24 жовтня
- сніг із ранку - зима буде морозною;
- туман спустився - потеплішає;
- дерева стоять у листі - до суворої і довгої зими;
- місяць у серпанку - чекай негоду;
- небо вночі прояснилося - буде мороз.

У народі 24 жовтня - свято Афанасіїв день, назване так на честь святителя Афанасія, патріарха Царгородського, пам'ять якого також відзначають сьогодні.

Що не можна робити сьогодні, 24 жовтня
У церковне свято 24 жовтня, як і в будь-який інший день, церква не схвалює сварок, лихослів'я, пліток, осуду і наклепу, лінощів, виступає проти жадібності, заздрощів, помсти і відчаю. Не можна відмовляти в допомозі тим, хто просить про неї.

Що сьогодні не можна робити за народними прикметами: не радять приймати подарунки від незнайомих людей - це може бути небезпечним, і потрібно постаратися бути обережним із посудом, щоб не розбити його - за повір'ям, це до хвороб і проблем.

Що можна робити 24 жовтня
У молитвах на православне свято сьогодні просять зцілення від хвороб, про одужання і здоров'я дітей, допомогти налагодити сімейне життя, захистити від кривдників, втішити в скорботі. Вважається, що ікона "Всіх скорботних Радість" допомагає в найвідчайдушніших і найважчих життєвих ситуаціях.

За народною традицією 24 жовтня готують сезонний зимовий одяг - провітрюють, перуть і лагодять. Вважається, що цього дня добре здійснювати операції купівлі-продажу - вони будуть успішними.

Хто відзначає день ангела 24 жовтня
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Іраклій, Миколай, Іван, Олексій, Георгій, Афанасій, Петро.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні